Onze Producten🛒

Wij hebben een ruim aanbod aan kippen en hokken. Hiervan hebben we een overzicht op deze pagina. Bij onze winkel bent u ook aan het juiste adres voor aanverwante producten zoals voer, water- en voersystemen, chickenguard, gedroogde kippenmest, etc. etc. Ook hebben wij een ruim aanbod aan verse producten in de poelierswinkel, zie hiervoor de pagina ‘poelier’. Zoekt u iets wat u niet ziet staan? Neem dan gerust contact op!

Kippen

 

Legkippen, raskippen of krielkippen ?

 

Veel mensen komen bij ons met de vraag, wat is een geschikte kip? Dan stellen wij vaak de vraag wat wilt u. Veel gehoorde eigenschappen die mensen dan benoemen zijn de volgende. 

  • Goede leggers (liefst elke dag een ei) 
  • Het leggen moet vele jaren aanhouden
  • Kind vriendelijk
  • Tam 
  • Robuust
  • Niet te groot 
  • Mooi/sierlijk 
  • Niet broeds (of soms juist wel) 
  • Niet vliegen

Vaak willen de mensen een super-kip die het liefst overal aan voldoet. Helaas bestaat de kip die overal aan voldoet niet, of niet helemaal beter gezegd. Veel eigenschappen zijn namelijk tegenstrijdig. Een kip die bijvoorbeeld bijna elke dag een ei legt, wat toch een hele inspanning is voor een kip, zal dit minder lang volhouden dan een kip die af en toe een pauze heeft in de leg. Zo’n pauze is bijvoorbeeld wanneer een kip in de winter stopt met leggen of wanneer een kip broeds is. Een ander goed voorbeeld is een kip die heel sierlijk is en een kip die veel legt. Deze twee gaan ook niet altijd goed samen. Vaak zijn kippen geselecteerd op de leg of juist voor haar uiterlijk. Deze twee eigenschappen botsen vaak omdat een kip zijn energie in het eieren leggen steekt óf juist in het verenkleed. Ook broedse kippen die veel leggen gaat niet op. Een kip die broeds is stopt namelijk met leggen. Als laatste willen mensen geregeld kleine kippen die grote eieren leggen. Dit bestaat helaas ook niet doordat krielkip eitjes altijd wat kleiner zijn dan normale eieren. Hieronder zullen we per categorie aangeven wat over het algemeen de eigenschappen zijn die hierbij horen. 

 

Legkippen

 

Legkippen zijn bij ons het meest populair. Het leuke is dat er tegenwoordig veel moderne legkippen verkrijgbaar zijn, dus er is veel keuze!. Ze voldoen ook aan de meeste eigenschappen die mensen verlangen. Het zijn de beste leggers die er zijn want ze leggen bijna elke dag wel een eitje! Daarbij zijn ze qua voerverbruik het duurzaamste. Daarnaast zijn deze kippen het minste broeds. Ook worden ze niet heel groot, ongeveer tussen de 2kg en de 3kg afhankelijk van het soort. Ze zijn daarbij ook vaak vriendelijk van karakter en ook in meerdere soorten/kleuren verkrijgbaar. Onderling verschillen ze uiteraard wel wat van karakter. Ook worden de soorten vaak gemixt om een leuk kleurrijk geheel te krijgen.

Raskippen

 

Raskippen zijn er in talloze verschillende soorten. Ze zijn soms van oorspong ook bedoelt als legkip maar verdrongen door de moderne legkippen. De raskippen leggen namelijk minder dan de legkippen van tegenwoordig. Een voordeel van de raskippen daarbij is dat de raskippen het een stuk langer volhouden in vergelijking met de legkippen. Soms zijn raskippen echt alleen bedoelt als showras. Er zijn wel fokkers die speciaal voor kleindierenshows hun dieren selecteren om de mooiste kippen te krijgen. Hiervoor zijn echte raskippen het best geschikt omdat deze erkent zijn als ras en deze door middel van kruizen ze verder verbeterd kunnen worden. Raskippen zijn er in groot formaat, maar ook in kriel formaat. Hierover hieronder meer.

Krielkippen

 

Krielkippen zijn de dwergen onder de kippen. De krielkippen zijn er vaak in dezelfde rassen alleen het formaat is het grote verschil. Zo worden de ras- en legkippen ongeveer 2 tot 4 kg zwaar, de krielen worden uiteindelijk maar ongeveer 1 kg zwaar. Dit is ook wel duidelijk te zien in de kleinere eieren die de krielen leggen. Daarentegen eten ze uiteraard ook wat minder. Doordat de krielkip kleiner van formaat is hebben ze ook wat minder ruimte nodig. Handig als u een kleine tuin heeft!

Hokken

Hier een overzicht van onze kippenhokken. Veel van onze hokken zijn door onszelf gemaakt. Ze zijn daarom ook aanpasbaar naar uw wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hierbij kan u denken aan een deurtje aan de andere kant, extra grootte maten, andere kleuren, ander houtsoort, eigen ontwerp etc. etc.

Naast de zelfgemaakte hokken die al in elkaar zitten hebben wij hokken in bouwpakket beschikbaar.

Indien u wenst kan het hok ook bezorgd worden tegen een meerprijs.
Omdat de hokken handgemaakt worden hebben we niet altijd alles op voorraad. Graag contact opnemen om teleurstelling te voorkomen!

Barnevelder kippenhok

Degelijk hok die door onszelf is gemaakt. Gemaakt van kwaliteits vuren wat afgewerkt is met lak en beits waardoor het hok weerbestendig is. Geschikt voor zo’n 2-3 legkippen en 2-4 krielkippen. Met een gladde bodemplaat en uitneembare zitstok en legnest voor het eenvoudig schoonmaken. Hok is geen bouwpakket, maar kan eventueel bezorgd worden.

Maten: lengte ca 185 cm en breedte ca 85 cm.

Australorp kippenhok

Degelijk hok die door onszelf is gemaakt. Gemaakt van kwaliteits vuren wat afgewerkt is met lak en beits waardoor het hok weerbestendig is. Geschikt voor zo’n 2-4 legkippen en 2-5 krielkippen. Met een gladde bodemplaat en uitneembare zitstok en legnest voor het eenvoudig schoonmaken. Nachthok afsluitbaar. Hok is geen bouwpakket, maar kan eventueel bezorgd worden.

Maten: lengte ca 205 cm en breedte ca 104 cm.

Cochin kippenhok

Degelijk hok die door onszelf is gemaakt. Gemaakt van kwaliteits vuren wat afgewerkt is met lak en beits waardoor het hok weerbestendig is. Geschikt voor zo’n 2-3 legkippen en 2-4 krielkippen. Met een gladde bodemplaat en uitneembare zitstok en legnest voor het eenvoudig schoonmaken. Hok is geen bouwpakket, maar kan eventueel bezorgd worden.

Maten: lengte ca 175 cm en breedte ca 85 cm.

Sussex nachthok kippen

Degelijk en praktisch nachthokhok in Zweeds rood of Woud groen. Gemaakt van gebeitst kwaliteits vuren waardoor het hok weerbestendig is. Het grote nachthok kan tot 6 legkippen en tot 8 krielkippen huisvesten. Met een uitneembare zitstok en legnest voor het eenvoudig schoonmaken.

Maten: Hoogte ca 185 cm lengte ca 105 cm en breedte ca 85 cm.

Brahma kippenhok

Degelijk hok die door onszelf is gemaakt. Gemaakt van kwaliteits vuren wat afgewerkt is met lak en beits waardoor het hok weerbestendig is. Geschikt voor zo’n 2-4 legkippen en 2-6 krielkippen. Met een gladde bodemplaat en uitneembare zitstok voor het eenvoudig schoonmaken. Extern legnest voor makkelijk eieren rapen. Nachthok afsluitbaar. Hok is geen bouwpakket, maar kan eventueel bezorgd worden.

Maten: lengte ca 235 cm (excl. legnest) en breedte ca 95 cm.

Wyandotte kippenhok

Degelijk hok die door onszelf is gemaakt. Gemaakt van kwaliteits vuren wat afgewerkt is met lak en beits waardoor het hok weerbestendig is. Geschikt voor zo’n 2-4 legkippen en 2-6 krielkippen. Met een gladde bodemplaat en uitneembare zitstok voor het eenvoudig schoonmaken. Hok is extra lang gemaakt. Hok is geen bouwpakket, maar kan eventueel bezorgd worden.

Maten: lengte ca 280 cm en breedte ca 85 cm.

Benieuwd geworden naar meer modellen, prijzen en extra informatie?

Download nu de meest actuele kippenhokkenbrochure voor meer informatie over uw nieuwe kippenhok!

Kippenvoer

U wilt dat uw kippen gezond zijn en blijven. Daarnaast wilt u het lekkerste eitje. Kies daarom voor onze kwaliteitsvoeders die speciaal voor ons gemengd worden.

Kippenvoer

Legmeel

Het beste basisvoer voor uw kippen. Hier zitten alle vitaminen en mineralen in die een volwassen kip nodig heeft. Voor legkippen, sierkippen en krielkippen geschikt.

Beschikbaar in de volgende varianten:

Legmeel 20 kg

Legmeel 15 kg

Biologisch legmeel 20 kg

Gemengd graan
Het snoepgoed voor uw kippen

Beschikbaar in 5 kg zakken

Meelwormen

Aanvullend voeder voor legkippen. De meeste kippen zijn gek op dit snoepje. Makkelijk om uw kippen mee tam te krijgen.

Beschikbaar in emmertjes  van 1 , 3 , 5 en 10 liter.

Voer en drinksystemen

Een goed systeem heeft voldoende voorraad voor uw kippen. Daarnaast is het handig als het makkelijk te reinigen is en niet snel vies wordt. Ook kan een goed voersysteem goed werken tegen ongedierte.

Hoe groter een systeem hoe makkelijker het te vullen is en hoe minder vaak het gevuld moet worden. Daarentegen is neemt een groter systeem meer ruimte in en is het vaak duurder. Daarbij is het goed dat een voersysteem geregeld leeg gegeten dient te worden. Een watersysteem zal om de dag ververst dienen te worden. Een systeem zal dus ook niet te groot moeten zijn.

Een gemiddelde legkip eet zo’n 125 gram legmeel per dag en drinkt zo’n 200 ml water per dag.

Mocht u een product missen, vraag dan gerust!

Kunststofsystemen
standaard
De standaard systemen
Leverbaar in de kleuren groen en rood. De beschikbare maten zijn 1,5 liter, 3 liter, 6 liter en 12 liter en in 1,5 kg, 3 kg, 6 kg en 12 kg.

De verstelbare voersystemen Leverbaar in de kleur oranje. in 10 kg en in 20 kg.

Speciale systemen
Dubbelwandige systemen

Handig van bovenaf bijvullen. Leverbaar in de kleur rood. De beschikbare maten 6 liter en 12 liter.

Dopsysteem

Makkelijk vulbaar door dop onderkant. Leverbaar in de kleur oranje. Beschikbaar in 5 en10 liter formaat.

Nippelemmer

Handige hangemmer. Water blijft er zeer schoon in. Inhoud 12 liter.

Extra grote systemen
Voerautomaat

Handig van bovenaf bijvullen. Leverbaar in de kleur rood. leverbaar in 20, 30 en 40 liter formaat.

Sifondrinker

Handig van bovenaf bijvullen. Beschikbaar in 20 of 30 liter formaat.

Metalensystemen
standaard
De gegalvaniseerde voerton
Het 5 kg model is op te hangen en tevoorzien van een regenscherm. Leverbaar in de maten 5 kg 18 en 40 kg.

Gegalvaniseerde wateremmers Leverbaar in 6 liter en 12 liter model

Ook in kunststof verkrijgbaar!

Speciale systemen
De gegalvaniseerde voerton met kunststof regenscherm
Degelijk voerton met standaard regenscherm en anti verspilrand. Zonder regenscherm ook op te hangen. Leverbaar in 10 kg variant.

Trapbak
Zeer goed tegen ongedierte en verspilling. Kip dient op de trap te gaan staan waardoor de klep opent. Leverbaar in de maten 5 kg, 8 kg 12 kg en 20 kg.

Overige artikelen
Diverse artikelen
Legnesten
Houten variant en een metalen variant met ingebouwde wegrol techniek.

Anti bloedluis middelen
Preventief anti bloedluis middelen. Witkalk en finecto spray.

Home

Poelier

Kip als huisdier

Uw kippenhok

Onze producten

Contact

Contactpagina

0594-548028

Overgaauw de Kippenboer

Kippenboer.nl
Holm 12
9356 VB
Tolbert (Groningen)
Tel: 0594-548028

Social media

Openingstijden

Maandag gesloten

Dinsdag t/m donderdag 10:00-17:30

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 9:00-16:00

Zondag gesloten